Sayfalar

13 Haziran 2010 Pazar

Tarihin Arka Odası

Wrath Of Murat Bardakçı

Wrath Of Murat Bardakçı

Tarihin Arka Odası Cumartesi günleri Habertürk’te yayınlanan bir tarih programı. Programın sunucusu Murat Bardakçı’ya Pelin Batu ve Erhan Afyoncu eşlik ediyor. Buraya kadar bir sorun yok ama madalyonun diğer yüzü böyle değil.

Tahmin edebileceğiniz gibi programın içeriği Milli Tarih’ten (Politikacı Tarihi) farklı değil, ayni zamanda program 24 Nisan’da Talat Paşa’nın torununu konuk ederek Ermeni Halkı’na büyük bir saygısızlıkta bulundular. Techir sırasında kaç kişinin ölüp ölmediği şaibeli bir konudur ama hem Müslüman-Türk hem Ermeni tarihinde kara bir an olarak anılan bu üzücü olayın yıl dönümünde böyle bir “gaf”ta bulunmak hiç bir görüşe,kişiye ya da zümreye yakışmaz. Ayrıca adece ve sürekli tek bir görüş altından anlatılan tarih bilgileri tarihi incelemekte yeterli olmaz,her tarafın belgeleri bu işte esasdır. Buna ilaveten her iki programda bir Osmanlı İmparatorluğunu kaçınılmaz felakete götüren etmenlerden biri olan İttihat Ve Terraki ve yöneticilerinin yere göğe sığdırılamamasını anlamıyorum.

Milli Tarihle Halkımızı Uyutuyorlar...

Programdaki üsluba gelince biraz daha farklı bir manzara çıkıyor karşımıza. Öncelikle acilen bir program akışı planı yapmalılar zira programda bir bakıyorsunuz ki tarihi bir konu tartışılıyor,bir bakıyorsunuz ki maillere cevap veriliyor ve yine bakıyorsunuz ki programı hazırlayanlar arası bir tartışma sürüp gidiyor!Bu dağınıklık içerisinde Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu’nun sürekli söz kesmesi ve yer yer kullandıkları iğneleyici tavırlar rahatsızlık verici.Bu iğneleyici/rahatsızlık edici tavır son 2 programdır Pelin Batu’nun (kendisi halk arasında programda uyuyan kadın olarakta bilinir) Ermeni “hadiseleri” ile ilgili söylediği geçmişe değil geleceğe bakılması ve geçmişte acı çeken halkların hatırlanması hakkında söyledikleri (söyledikleri haklı sözler) üzerine Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncunun kordineli bir şekilde karşı saldırıya geçip söyledikleri (ki incelerseniz bu tarz savunmaları genelde politikacılar yapar) “Ermenimi kesmedik,onlar hep bizi kesiti,hem öyle deyenler vatan haini biz napalım ‘Anadoluyu feth ettik diye özür kampanyası’mı düzenleyelim” şeklinde çok ağır suçlamalar getiriliyor (Pelin Batu’nun geçen programda neredeyse ağlama noktasına geldiği dikkatli seyircilerin gözünden kaçmamıştır)Pelin Batu’ya yöneltilen bu kordineli “saldırı“nın olmaması gerekirdi.Murat Bardakçı ile ilgili şurda denilen denilmiş,tek ekleyeceğim şey programda her iki dakikada bir “Erhan sus”demesi. Tabii sözlükçülere ettiği lafta unutulmamalı.Buna ilaveten yaptıkları işin tv programı olduğunu zaman zaman nutup izleyicilere tavır koymaya çalışıyorlar. Tabii yer yer programın konusunun tarih dışına kayması gibi bir etkende var.Ve ve eğer yaşandıysa çok büyük bir ayıp.

Bu arada Murat Bardakçı ve bir birinden güzel eserleri seslendiren Yaprak hanımın çok güzel müzik yaptıklarnı söylemeden geçemeyeceğim.

Tarihin Arka Odası kötü bir programımı? Belki ama bence bu program ileride “gerçek tarih programı”yapacaklara bir ders ve örnek alınmaması gereken bir örnek” olmalıdır.

Not:Kim ne derse desin bu programda en çok çalışan Murat Bardakçı’nın bilgisayarıdır. Kendisine saygı duyuyorum.

-Emren "Epic Buster" Bitirim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder